„Să punem interesul copilului mai presus de patimile noastre!”

„Să punem interesul copilului mai presus de patimile noastre!”

|
12/02/2021
|
0 comentarii
|

Miercuri, o fată de 15 ani s-a aruncat în fața metroului în timp ce o instanță de judecată pronunța divorțul părinților. A biruit instinctul de conservare, iar intervenția a doi oameni providențiali a salvat-o în ultima clipă.

Luni, o fată de 13 ani s-a aruncat în fața trenului la Sibiu și a murit pe loc, lăsând un bilet de adio în care își mărturisea trauma de a fi nevoită să aleagă cu care dintre părinți să locuiască după divorțul acestora: nu știa ce alegere să facă.

Soluția sugerată de Pro TV: instalarea de panouri de protecție la metrou, între peron și șină.

Ca de obicei, societatea în care trăim se grăbește cu remedii paliative, care tratează efectele, nu cauza.

Nu, nu panourile vor rezolva criza familiei contemporane. E nevoie de programe de consiliere pentru părinți și adolescenți, de sprijin concret pentru familii, de educarea comunității pentru a se implica.

Și de autoeducare: să punem interesul copilului mai presus de patimile noastre. Interesul copilului să fie superior în faptă, nu doar în vorbă.

Text scris de Ștefana Totorcea

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: