Rugăciune pentru victimele din „Colectiv”

Rugăciune pentru victimele din „Colectiv”

|
03/11/2015
|
0 comentarii
|

În această dimineață la catedrala patriarhală cei prezenți s-au rugat împreună pentru tinerii ce au murit în incendiul de la “Colectiv”. Părintele Patriarh Daniel a condus soborul de preoţi şi a rostit pomelnicul celor trecuți la Domnul.

În mod excepțional în cadrul slujbei de parastat s-a cântat Hristos a înviat! Au fost evocați cei doi eroi-martiri, CLAUDIU şi ADRIAN, care și-au dat viețile pentru salvarea celor prinși în incendiu. “Oamenii nu mor, ci se mută de la viaţa pământească, la cea cerească”, a spus Părintele Patriarh. “Cine are credinţă nu moare, ci are viaţă veşnică”.

Părintele Patriarh ne-a îndemnat să preţuim viaţa şi “să avem credinţă puternică în iubirea lui Dumnezeu. Niciodată nu trebuie să-i judecăm pe cei trecuţi din această viaţă, pentru că trecerea este o taină”, iar rugăciunea pentru cei trecuţi la Domnul este iubire. „Ei ştiu ce facem pentru ei!”.

Părintele Patriarh Daniel a lansat îndemnul de a fi cu toții alături de familiile îndoliate și de cei răniți.

Pe Facebook a fost lansată o chemare similară pentru seara de marți, 3 noiembrie 2015, ora 20, când părintele paroh Marius Cojocaru împreună cu cei prezenți se vor ruga la locul tragediei pentru cei răniți și pentru cei plecați la Domnul.

 

 

 

Politică comentarii

Siteul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Totuși, de prea multe ori, exprimarea lor se face într-un mod extrem de agresiv, fără coerență, și denotă mai degrabă un patos extrem decât o atitudine rațională.

Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.

Comentarii de tipul "toți preoții sunt niște X", "am văzut eu pe unul care...", "biserica este doar...", nu aduc absolut nicio contribuție.

Comentariile anonime vor fi cel mai probabil șterse, mai ales dacă sunt agresive (de orice parte s-ar poziționa). Pentru mai multe detalii legate de politica noastră privind comentariile, citește aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *