Preotul și cinci creștini au fost uciși în această dimineață în Burkina Faso

crestinism-persecutie-10_w1000_h561_q100

Preotul și cinci creștini au fost uciși în această dimineață în Burkina Faso

|
12/05/2019
|
1 comentariu
|

Preotul și cinci creștini au fost uciși în această dimineață într-o biserică din Burkina Faso, comunitatea creștină a fost atacată în timpul slujbei de duminică de un grup de 30 de bărbați înarmați, conform Radio France Internationale.

Slujba tocmai începuse când grupul a înconjurat biserica pe motociclete și a deschis focul. Primarul Ousmane Zongo a povestit cum „au început să tragă în timp ce comunitatea încerca să fugă,… au ars biserica, apoi câteva magazine și un mic restaurant, înainte de a merge la spital unde au incendiat un autovehicul”. Tot orașul a fost cuprins de panică.

Este prima dată când orașul a fost atacat și nimeni nu se aștepta la un asemenea atac, povestește un alt locuitor. „Oamenilor le este frică să iasă din casă, acum este practic un oraș fantomatic.”

Creștinii din Burkina Faso sunt victimele atacurilor unor grupuri extremiste islamice, un alt atac soldat cu cinci morți având loc săptămâna trecută. Burkina Faso era considerată până de curând o insulă de liniște în regiune. În ultimele șase luni peste 5.000 de persoane au fost ucise în Sahel – regiunea subsahariană din nordul Africii. Fox News a raportat anul trecut că și Al-Qaeda a câștigat un loc în regiune, trecând granița dinspre Mali și Libia, după căderea lui Muammar Qaddafi în 2012.

Președintele Parlamentului European Antonio Tajani, creștin democrat italian, a scris pe Twitter despre atac: „Un preot și cinci închinători au fost uciși în Burkina Faso în timpul liturghiei, gândurile mele ajung la familiile victimelor, genocidul creștinilor din întreaga lume trebuie să se oprească!”

Politică comentarii

Siteul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Totuși, de prea multe ori, exprimarea lor se face într-un mod extrem de agresiv, fără coerență, și denotă mai degrabă un patos extrem decât o atitudine rațională.

Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.

Comentarii de tipul "toți preoții sunt niște X", "am văzut eu pe unul care...", "biserica este doar...", nu aduc absolut nicio contribuție.

Comentariile anonime vor fi cel mai probabil șterse, mai ales dacă sunt agresive (de orice parte s-ar poziționa). Pentru mai multe detalii legate de politica noastră privind comentariile, citește aici.

Un comentariu la “Preotul și cinci creștini au fost uciși în această dimineață în Burkina Faso

  1. Șerban says:

    Dumnezeu să-i pomeneasca in Împărăția Sa. Condoleațe familiei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *