Sari la conținut
Prima pagină » Preotul cercetător Costel Vânătoru se întoarce la conducerea Băncii de Gene pentru legumele românești

Preotul cercetător Costel Vânătoru se întoarce la conducerea Băncii de Gene pentru legumele românești

Cercetătorul Costel Vânătoru va fi repus pe funcția de director al Băncii de Gene de la Buzău, conform ziarului Observatorul Buzoian.

După anunțarea schimbării conducerii Băncii de Gene buzoienii au protestat în stradă pentru a-și manifesta susținerea pentru fondatorul acestei instituții.

Ministrul Agriculturii a decis în urma unor discuții din partid să revină asupra deciziei de demitere a ceretătorului. Mai mult, Costel Vânătoru este considerat acum de ministrul liberal ca fiind omul potrivit pentru acest post.

Demersul de înființare a Băncii de Gene în sectorul legumelor românești a fost socotit ca fiind un tezaur vegetal al României. Preotul și cercetătorul Costel Vînătoru este autorul a mai multor soiuri de legume românești și a ajutat la conservarea a mii de soiuri autohtone.

Banca de Gene de la Buzău este proiectul pentru care Costel Vînătoru s-a luptat mult, demersul principal fiind să salveze soiurile românești. Există o zonă de cercetare și una de conservare unde semințele pot fi păstrate sute de ani. Valoarea acestei bănci se ridică la aproximativ 65 de milioane de euro și se află în subordinea directă a Ministerului Agriculturii.

Cercetătorul Vânătoru a primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus”, ca recunoaștere pentru activitatea depusă în ultimii ani pentru prezervarea patrimoniului național.

Decizia ministrului Agriculturii, Adrian Oros va intra în vigoare până la sfârșitul acestui an.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii