Poliția din Vâlcea a întrerupt o slujbă de parastas. „Nu aveți voie doamnă!”

Poliția din Vâlcea a întrerupt o slujbă de parastas. „Nu aveți voie doamnă!”

|
06/04/2020
|
0 comentarii
|

În rețelele de socializare ciculă un film în care un organ de Poliție amenință un preot cu o amendă de 20.000 de lei pentru că săvârșește o slujbă în aer liber la care participă persoane.

Clipul cu pricina a fost filmat lângă biserica Sfântul Ioan din Râmnicu Vâlcea, unde este un mic părculeț. Părintele slujea un parastas pentru sufletele celor trecuți la Domnul. În filmuleț se văd două familii care asistau de departe, ascultând rugăciunea preotului.

Femeie îl întreabă pe polițist de ce nu poate să își pomenească soțul. Polițistul răspunde: „Nu aveți voie doamnă!” Preotul stă cu masca pe față iar un alt polițist notează, spunând agresiv: „20.000 vă dau!”.

Clipul a strâns sute de reacții de dezacord față de intervenția poliției.

În conformitate cu ordonanțele MAI, slujbele bisericești cu prezența enoriașilor sunt interzise în spațiul public.

ÎPS Teodosie și alte personalități au cerut deschiderea bisericilor de Paști. În Georgia, Rusia, Bulgaria și Serbia slujbele se desfășoară normal în biserică sau în curtea bisericii.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: