Patriarhul Georgiei a botezat 39.000 de copii pentru a susține demografia

201801171238321516412061

Patriarhul Georgiei a botezat 39.000 de copii pentru a susține demografia

|
18/05/2019
|
0 comentarii
|

În urmă cu unsprezece ani Preafericitul Părinte Ilia și-a propus să încurajeze și susțină demografia în Georgia participând personal la botezul fiecărui copil născut după primii doi din familiile gruzine. Astfel pe data de 6 mai Patriarhul Ilia a participat la o adevărată sărbătoare națională: Sfânta Taină a Botezului pentru 777 de copii. În acest fel numărul de bebelușilor botezați de Patriarhul Ilia al Georgiei a ajuns la 39.000.

Această practică a debutat în ianuarie 2008 și se repetă de patru ori pe ani, cu ocazia unor sărbători ortodoxe mari. Georgia a fost afectată, la fel ca și România, de o gravă criză demografică iar în acest moment populația a ajuns la 3,7 milioane de locuitori, estimarea fiind de 2.9 milioane în 2050.

Conform tradiției, Georgia a fost creștinată de Apostolul Andrei, dar și de apostolii Toma, Matei, Simon Canaaneul și Tadeu care au venit în aceste ținuturi. Este prima țară care a adoptat creștinismul ca religie de stat în anul 317, prin Regele Miriam II al Iviriei și Regina Nana a Georgiei de Apus.  Astăzi 88% din populația Georgie este creștină, 80% declarându-se în 2010 creștin ortodoxă.

Politică comentarii

Siteul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Totuși, de prea multe ori, exprimarea lor se face într-un mod extrem de agresiv, fără coerență, și denotă mai degrabă un patos extrem decât o atitudine rațională.

Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.

Comentarii de tipul "toți preoții sunt niște X", "am văzut eu pe unul care...", "biserica este doar...", nu aduc absolut nicio contribuție.

Comentariile anonime vor fi cel mai probabil șterse, mai ales dacă sunt agresive (de orice parte s-ar poziționa). Pentru mai multe detalii legate de politica noastră privind comentariile, citește aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *