Patriarhia Română consideră intolerantă o piesă de teatru ce îi jignește pe creștini

Patriarhia Română consideră intolerantă o piesă de teatru ce îi jignește pe creștini

|
14/06/2019
|
0 comentarii
|

Patriarhia Română a luat act de spectacolul de teatru „Eu sunt. Și?” prezentat la Cluj-Napoca în cadrul programului „Săptămânii Mândriei” realizat de minoritățile sexuale, informează agenția de știri Basilica.

Conținutul indecent al acestei reprezentații include folosirea batjocoritoare a unor simboluri creștine, precum vestimentația monahilor ortodocși și o icoană ce este folosită la un moment în chip nedemn, mesajul transmis fiind unul deliberat blasfemiator.

„Asemenea atitudini jignitoare la adresa majorității românilor, etichetarea negativă a credincioșilor creștini, ofensarea repetată a sentimentelor religioase dezbină societatea şi denotă intoleranță tocmai din partea acelora care fac apel în mod insistent la toleranță”, menționează luarea de poziție a Patrirhiei Române. „Considerăm că este vorba de un act de propagandă ideologică anticreștină, care nu poate fi scuzat sub pretextul unei manifestări așa-zis artistice.”

Din punct de vedere legal, conform Legii cultelor 489/2006, art. 13, alineatul 2, „sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acțiuni de defăimare și învrăjbire religioasă, precum și ofensa publică adusă simbolurilor religioase”.

Patriarhia Română pledează pentru „promovarea decenței în spațiul public, ca premisă pentru o reală toleranță”.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: