Sari la conținut
Prima pagină » Patriarhia Română cere permiterea accesului pelerinilor la Peştera Sfântului Andrei

Patriarhia Română cere permiterea accesului pelerinilor la Peştera Sfântului Andrei

„Ţinând cont de recunoaşterea de către Statul Român a rolului excepţional avut de către Sfântul Apostol Andrei în viaţa poporului român, este necesar ca autorităţile de stat competente să permită în mod excepţional credincioşilor din ţară să vină în pelerinaj la Peştera Sfântului Apostol Andrei, situată în comuna Ion Corvin, judeţul Constanţa, cu respectarea distanţei fizice, purtarea măştii şi dezinfectarea obiectelor atinse, aşa cum prevăd „regulile de protecţie sanitară privind activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective” (HG nr. 967/12.11.2020 privind prelungirea stării de alertă)”, a cerut Patriarhia Română, printr-un comunicat.

În acest context Comitetul Național pentru Situații de Urgență ar putea permite în mod excepţional credincioşilor din întreagă ţară să participe la pelerinajul Sfântului Apostol Andrei. Din păcate instanța a respins ieri contestația Arhiepiscopiei Tomisului în ceea ce privește organizarea pelerinajelor iar apelul Patriarhiei este pentru o derogare specială.

Reamintim faptul că nu ar fi prima derogare specială, în timpul pandemiei autoritățile gestionând de exemplu plecarea mai multor mii de români din diasporă de pe aeroportul din Cluj.

Patriarhia Română a precizat faptul că sărbătoarea are un caracter special pentru creștinii români:

„Sfântul Apostol Andrei cel întâi chemat, Ocrotitorul României, este singurul sfânt din Calendarul Bisericii Ortodoxe Române a cărui pomenire este declarată sărbătoare naţională bisericească de către Sfântul Sinod, prin hotărârea nr. 4972 adoptată în şedinţa din data de 14-15 noiembrie 2001.”

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii