Părintele Hrisostom Filipescu a revenit: „Din mila lui Dumnezeu lucrurile își vor relua făgașul firesc”

Părintele Hrisostom Filipescu a revenit: „Din mila lui Dumnezeu lucrurile își vor relua făgașul firesc”

|
09/03/2019
|
1 comentariu
|

Ieromonahul Hrisostom Filipescu este unul dintre cei mai apreciați monahi din Neamț datorită activității sale în societate, ca psihoterapeut la Centrul de Recuperare a Persoanelor cu Handicap din Neamț unde sunt îngrijite 200 de persoane, dar și ca duhovnic la schitul Țibucani. A scris mai multe cărți, în care se poate găsi psihologie, spiritualitate și eseistică deopotrivă.

În noiembrie anul trecut părintele Hrisostom Filipescu a fost dat dispărut, apărând mai multe vești contradictorii.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu, după perioada de absență, am ajuns cu bine în țară. Sunt sănătos și în ascultare față de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Pentru o vreme mă voi întoarce în Mănăstirea Secu, mănăstirea mea de metanie și v-aș fi foarte recunoscător dacă mi-ați putea îngădui liniștea duhovnicească, specifică rânduielilor monahale.

Vă cer în mod public iertare pentru toate mesajele smintitoare apărute pe diferitele rețele de socializare. Acestea au fost cauzate de un episod neplăcut survenit pe fond de epuizare fizică și psihică, care a deteriorat temporar starea mea de sănătate. Din mila lui Dumnezeu lucrurile își vor relua făgașul firesc.

Să ne întâlnim în rugăciune, acolo unde sufletele noastre își vorbesc altfel! Să ne ajute Dumnezeu să avem cu toții un post cu mult folos duhovnicesc!

Cu rugăciune și binecuvântare,

Părintele Hrisostom Filipescu”

Politică comentarii

Siteul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Totuși, de prea multe ori, exprimarea lor se face într-un mod extrem de agresiv, fără coerență, și denotă mai degrabă un patos extrem decât o atitudine rațională.

Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.

Comentarii de tipul "toți preoții sunt niște X", "am văzut eu pe unul care...", "biserica este doar...", nu aduc absolut nicio contribuție.

Comentariile anonime vor fi cel mai probabil șterse, mai ales dacă sunt agresive (de orice parte s-ar poziționa). Pentru mai multe detalii legate de politica noastră privind comentariile, citește aici.

Un comentariu la “Părintele Hrisostom Filipescu a revenit: „Din mila lui Dumnezeu lucrurile își vor relua făgașul firesc”

  1. Dr.Barbulescu Camelia says:

    Dragul meu parinte Filipescu Hrisostom,nu trebuie sa va cere iertare pentru ceea ce nu ati facut.Sfintia ta esti sub ascultare si trebuie sa spui si sa scrii ce ti se spune.Insa eu nu sunt si nici miile de enoriasi care va iubim si va sustinem.Sfintia ta ai fost,esti si vei ramane sanatos mintal .Niciodata nu ai avut astfel de probleme dar spre binele si spre linistea Sfintiei tale nu mai spun nimic.Bunul Dumnezeu sa va intareasca si nu uitati Doamne este bun si va scoate tot adevarul la lumina.Pentru ca Hristos este Lumina!Va imbratisez cu mare drag si mult respect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *