Părintele Efrem Vatopedinul a fost intubat. Să ne rugăm pentru dânsul!

Părintele Efrem Vatopedinul a fost intubat. Să ne rugăm pentru dânsul!

|
05/06/2021
|
1 comentariu
|

Ieri după-amiază, 4 iunie, părintele stareț Efrem de la mănăstirea Vatoped a fost intubat la spitalul „Buna Vestire” din Atena.

Părintele stareț s-a infectat cu Covid-19 și a fost transportat cu elicopterul la spital, la terapia intensivă pentru a putea fi oxigenat.

Deoarece vineri cantitatea de oxigen din corpul său a scăzut extrem de mult, acesta a fost intubat pentru a fi oxigenat. Starea sa este severă, conform ultimelor informații. Organismul său nu mai acceptă oxigenul prin intermediul măștii și s-a apelat la intubare.

Arhimandritul Efrem s-a născut în 1956 într-o familie de țărani din Cipru. La 19 ani a ajuns prima dată în Sfântul Munte, iar în 1982 a intrat în obștea de monahi de la Nea Skiti îndrumată de părintele Iosif Vatopedinul.

Comunitatea monahilor de la mănăstirile din Athos este îngrijorată și se roagă pentru sănătatea părintelui stareț, pe internet mai mulți părinți au făcut apeluri la rugăciune.

Părintele a fost transportat pe 28 mai 2021 cu elicopterul la Spitalul „Evangelismos” din Atena, în secția specializată a spitalului. Situația a fluctat, veștile erau bune dar situația s-a înrăutățit vineri și a fost necesară intubarea la secția de terapie intensivă.

Să îl pomenim pe părintele Efrem în rugăciunile noastre, Dumnezeu să îl întărească și să îi dăruiască ajutor!

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Un comentariu la “Părintele Efrem Vatopedinul a fost intubat. Să ne rugăm pentru dânsul!

  1. Hristoase ai mila de el si de noi pacatosii!

Leave a Reply

%d bloggers like this: