Părintele Pavel își împarte viața între Spitalul Universitar și mănăstire. Ieri a obținut titlul de doctor în medicină

prpavel

Părintele Pavel își împarte viața între Spitalul Universitar și mănăstire. Ieri a obținut titlul de doctor în medicină

|
02/10/2019
|
5 comentarii
|

Părintele Pavel Mincă este monah în cadrul mănăstirii Turnu și de mai mulți ani medic al Spitalului Universitar din București. Totodată părintele este „doctor fără de arginți” la cabinetul din cadrul Centrului socio-medical „Sfântul Dorotei” de la Mănăstirea prahoveană Turnu. Aici părintele asigură ecografie generală, ecocardiografie, EKG, consult de medicină intern, consultațiile și investigațiile fiind gratuite.

Părintele Pavel a susținut ieri teza sa de doctorat la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și îl felicităm pentru dizertația sa!

Născut în Bucureşti, a fost din tinerețe pasionat de filosofie și psihologie, dar la un moment dat, în 1996, și-a dat seama că vrea să intre în viața monahală și și-a urmat această dorință. Medicina a urmat-o ca pe o ascultare primită de la starețul Mănăstirii Turnu, mărturisește părintele Pavel într-un interviu pentru Ziarul Lumina.

„Când eram la liceu într-o clasă de fizică-chimie și toți colegii mei învățau pentru a intra la Medicină, eu le spuneam: «Duceți-vă voi la Medicină, eu nu am treabă cu asta». Și acum mă întâlnesc cu ei prin spitale, iar ei îmi mai spun zâmbind: Tu erai cu filozofia, cu teologia, acum ești medic…”.

Părintele Pavel este medic specialist în medicină internă la Spitalul Universitar de Urgență din București și asistent la Universitatea de Medicină București.

Politică comentarii

Siteul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Totuși, de prea multe ori, exprimarea lor se face într-un mod extrem de agresiv, fără coerență, și denotă mai degrabă un patos extrem decât o atitudine rațională.

Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.

Comentarii de tipul "toți preoții sunt niște X", "am văzut eu pe unul care...", "biserica este doar...", nu aduc absolut nicio contribuție.

Comentariile anonime vor fi cel mai probabil șterse, mai ales dacă sunt agresive (de orice parte s-ar poziționa). Pentru mai multe detalii legate de politica noastră privind comentariile, citește aici.

5 comentarii la “Părintele Pavel își împarte viața între Spitalul Universitar și mănăstire. Ieri a obținut titlul de doctor în medicină

 1. Ganea says:

  Doamne ajuta!
  Imi doresc sa il întâlnesc.
  De ce nu și un consult medical, dar mai ales o binecuvântate.

 2. Matei ioana says:

  Felicitări,cu multe binecuvantari,sambata il putem gasi pe parintele la cabinetul de la Manastirea Turnu.🙏🙏🙏

 3. Caraș Florian says:

  Să îl țină bunul Dumnezeu sănătos că va avea parte de bine

 4. Rodica says:

  Multa sanatate si binecuvintari.avem nevoie de dr fara de arginti.mai ales pt batrini.!amin!

  • ElisabetaCane says:

   Doamne aj. Părinte, sa va tina cel de sus cu sănătate, sa mai avem mulți medici ca sfinția voastră. Amin! Elisabeta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *