Ora de religie își face loc în școlile din Statele Unite

scoala

Ora de religie își face loc în școlile din Statele Unite

|
21/02/2019
|
0 comentarii
|

Președintele Trump pare să susțină eforturile depuse de legislatorii din mai multe state pentru a permite școlilor publice să ofere cursuri biblice.

„Numeroase state introduc cursuri de alfabetizare biblică, oferindu-le studenților posibilitatea de a studia Biblia. Începe o întoarcere? Great!”  a fost un tweet lansat de  președintele american luni dimineața.

În șase state controlate de republicani a fost introdusă în legislație posibilitatea care să permită școlilor publice să ofere cursuri pe Noul și Vechiul Testament.

Implicarea legiuitorilor conservatori din Florida, Indiana, Missouri, Dakota de Nord, Virginia și Virginia de Vest a stârnit agitație în anumite pături ale societății. Criticii propunerilor, inclusiv Uniunea Americană a Libertăților Civile (ACLU), susțin că aceste cursuri asupra Bibliei în școala publică ar periclita separarea bisericii de stat, consfințită în primul amendament la Constituție.

Alabama, Iowa și Virginia de Vest au luat în considerare, de asemenea, această inițiativă de alfabetizare biblică, potrivit Fox News.

În Kentucky, guvernatorul republican Matt Bevin a semnat o lege în 2017 pentru a permite elevilor din școala publică să urmeze cursuri de studiu a Sfintei Scripturi. În ianuarie 2018 deja filiala ACLU din Kentucky trimitea un memoriu către Consiliul de Educație al Kentucky afirmând că „în orele de clasă nu este o viziune seculară, se impune o viziune religioasă specifică”.

ACLU a declarat că a găsit „profesori de școală publică care folosesc Biblia pentru a transmite lecții de viață religioasă” și care folosesc lecțiile școlare de duminică, ceea ce nu ar fi o abordare academică pentru studierea obiectivă a Bibliei și a valorii ei istorice sau literare.

„Educația religioasă este cel mai bine să fie lăsată părinților și bisericilor, nu școlii sau guvernului”, adăugau cei de la ACLU.

Cu toate aceste critici , evident seculariste, în iunie 2018 Consiliul de Educație din Kentucky a aprobat standardele pentru clase iar ACLU a rămas cu îngrijorarea.

Evanghelicii și alte grupări creștine au făcut parte integrantă din coaliția electorală a președintelui în timpul alegerilor din 2016 și au rămas în mare măsură să sprijine administrația sa – în special datorită poziției sale în probleme sociale precum drepturile LGBT și avortul și numirea judecătorilor conservatori la Curtea Supremă.

Politică comentarii

Siteul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Totuși, de prea multe ori, exprimarea lor se face într-un mod extrem de agresiv, fără coerență, și denotă mai degrabă un patos extrem decât o atitudine rațională.

Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.

Comentarii de tipul "toți preoții sunt niște X", "am văzut eu pe unul care...", "biserica este doar...", nu aduc absolut nicio contribuție.

Comentariile anonime vor fi cel mai probabil șterse, mai ales dacă sunt agresive (de orice parte s-ar poziționa). Pentru mai multe detalii legate de politica noastră privind comentariile, citește aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *