Nigeria: Preot ucis și ars

davidtanko

Nigeria: Preot ucis și ars

|
03/09/2019
|
0 comentarii
|

Parohul David Tanko se îndrepta miercuri, 28 august 2019, spre o întâlnire cu mai mulți preoți din regiune. Întâlnirea era destinată discuției despre violențele din satele regiunii Taraba, săptămâna trecută fiind împușcate două persoane.

La nici două minute de parohia sa a fost oprit pe drum, ucis și ars împreună cu mașina. Confirmând incidentul pentru ChannelsTV, președintele consiliului, Shiban Tikari l-a identificat pe cel decedat ca preotul David Tanko din localitatea Wukari și a susținut că atacul a fost efectuat de grupurile înarmate Tiv.

Acesta a spus că din păcate toate eforturile de a vorbi cu poliția s-au dovedit inutile, deoarece apelurile și mesajele text către purtătorul de cuvânt al poliției David Misal, nu au primit răspuns.

Statul Taraba se află în zona de sud-est a Nigeriei, la granița cu Camerunul, cu capitala la Jalingo. Regiunea fost martoră unei serii de atacuri în ultima vreme. În zona vecină a guvernului local din Donga (LGA), un student al Școlii Seminarului ECWA a fost ucis la primele ore ale dimineții tot miercuri, la ferma familiei, a transmis ChannelsTV.

Creștinii din Nigeria cuprind aproximativ 40% din populație și sunt dominanți în regiunea sudică, sud-est, sud-sud și centrală în Nigeria. Potrivit Centrului de Cercetare Pew, Nigeria are cea mai mare populație creștină din orice țară din Africa, peste 80 de milioane de persoane din Nigeria fiind creștini. De la introducerea legii sharia în unele state din Nord, violența față de non-musulmani a crescut în nord.

Politică comentarii

Siteul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Totuși, de prea multe ori, exprimarea lor se face într-un mod extrem de agresiv, fără coerență, și denotă mai degrabă un patos extrem decât o atitudine rațională.

Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.

Comentarii de tipul "toți preoții sunt niște X", "am văzut eu pe unul care...", "biserica este doar...", nu aduc absolut nicio contribuție.

Comentariile anonime vor fi cel mai probabil șterse, mai ales dacă sunt agresive (de orice parte s-ar poziționa). Pentru mai multe detalii legate de politica noastră privind comentariile, citește aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *