Nigeria: Preot ucis și ars

Nigeria: Preot ucis și ars

|
03/09/2019
|
0 comentarii
|

Parohul David Tanko se îndrepta miercuri, 28 august 2019, spre o întâlnire cu mai mulți preoți din regiune. Întâlnirea era destinată discuției despre violențele din satele regiunii Taraba, săptămâna trecută fiind împușcate două persoane.

La nici două minute de parohia sa a fost oprit pe drum, ucis și ars împreună cu mașina. Confirmând incidentul pentru ChannelsTV, președintele consiliului, Shiban Tikari l-a identificat pe cel decedat ca preotul David Tanko din localitatea Wukari și a susținut că atacul a fost efectuat de grupurile înarmate Tiv.

Acesta a spus că din păcate toate eforturile de a vorbi cu poliția s-au dovedit inutile, deoarece apelurile și mesajele text către purtătorul de cuvânt al poliției David Misal, nu au primit răspuns.

Statul Taraba se află în zona de sud-est a Nigeriei, la granița cu Camerunul, cu capitala la Jalingo. Regiunea fost martoră unei serii de atacuri în ultima vreme. În zona vecină a guvernului local din Donga (LGA), un student al Școlii Seminarului ECWA a fost ucis la primele ore ale dimineții tot miercuri, la ferma familiei, a transmis ChannelsTV.

Creștinii din Nigeria cuprind aproximativ 40% din populație și sunt dominanți în regiunea sudică, sud-est, sud-sud și centrală în Nigeria. Potrivit Centrului de Cercetare Pew, Nigeria are cea mai mare populație creștină din orice țară din Africa, peste 80 de milioane de persoane din Nigeria fiind creștini. De la introducerea legii sharia în unele state din Nord, violența față de non-musulmani a crescut în nord.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: