Mozaicul Arhanghelului Gavriil a fost montat în Catedrala Naţională

Mozaic-CMN-103-of-40

Mozaicul Arhanghelului Gavriil a fost montat în Catedrala Naţională

|
15/09/2019
|
0 comentarii
|

Echipa de pictori bisericeşti a ajuns cu lucrările la nivelul bolţii altarului, unde a fost montată si reprezentarea iconografică a Sfântului Arhanghel Gavriil. Practic mozaicul a fost realizat în ateliere și translatat în mai multe părț pe schele, în Catedrala Naţională.

În continuare se lucrează la aplicarea pe zid a mozaicului dedicat Sfântului Arhanghel Mihail, cu o dimensiune impresionantă de 5 metri lățime la bază şi o înălţime de 12,5 metri, conform agenției Basilica. În atelier se alcătuiește în paralel mozaicul icoanei Împărtășirii Apostolilor.

În aproximativ două luni se va demont schela şi se va vedea rezultatul final, a spus pictorii iconari. „Am folosit mai multe surse de inspiraţie pentru această lucrare. S-a făcut o documentare foarte serioasă înainte pe care am prezentat-o Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi care a selectat anumite icoane pe care le-am folosit ca sursă de inspiraţie”, a declarat pictorul bisericesc Daniel Codrescu.

Probabil prima Sfântă Liturghie când vom putea privi ce s-a lucrat în acest an din programul iconografic al Catedralei va fi de sărbătoarea prilejuită de ziua Sfântului Apostol Andrei și 1 Decembrie, Ziua României.

Politică comentarii

Siteul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Totuși, de prea multe ori, exprimarea lor se face într-un mod extrem de agresiv, fără coerență, și denotă mai degrabă un patos extrem decât o atitudine rațională.

Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.

Comentarii de tipul "toți preoții sunt niște X", "am văzut eu pe unul care...", "biserica este doar...", nu aduc absolut nicio contribuție.

Comentariile anonime vor fi cel mai probabil șterse, mai ales dacă sunt agresive (de orice parte s-ar poziționa). Pentru mai multe detalii legate de politica noastră privind comentariile, citește aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *