Misiune ortodoxă în India: 2.000 de convertiri

Misiune ortodoxă în India: 2.000 de convertiri

|
12/02/2019
|
0 comentarii
|

Cum spuneam la începutul lui ianuarie , o echipă de preoți misionari ortodocși a sosit recent în India unde sunt așteptați de mai multe comunități locale ce își doresc să afle mai multe despre ortodoxie. De la sosirea acesteia au primit Sfânta taină a Botezului 2.000 de oameni,  dintre care 50 pastori protestanți.

Totul a început anul trecut în septembrie când, la invitația unui mic grup de pastori protestanți, părintele Athanasius Kone (Parohia ortodoxă Theotokos of Iviron, Hawai) împreună Ieromonahul Efrem de la Schitul Sfântului Nilusdin Kodiak, Alaska (Patriarhia Sârbă) au vizitat India și a vorbit în mai multe congregații despre ortodoxie și tradiție apostolică. Micului grup de pastori s-au adăugat ulterior și alte comunități ce au cerut oficial să devină creștini ortodocși. Conform părintelui Athanasius Kone, este posibil ca în această primăvară numărul de neofiți ortodocși să ajungă la 100.000 de persoane.

Echipa misiunii este formată din preoți și călugări din Statele Unite, Canada și Rusia și au binecuvântarea Mitropolitului Ilarion, prim-Ierarh al Bisericii ruse din diasporă.

În India trăiesc aproximativ 30 de milioane de creștini reprezentând aproximativ 2,44% din populația de 1,3 miliarde.

 

Politică comentarii

Siteul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Totuși, de prea multe ori, exprimarea lor se face într-un mod extrem de agresiv, fără coerență, și denotă mai degrabă un patos extrem decât o atitudine rațională.

Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.

Comentarii de tipul "toți preoții sunt niște X", "am văzut eu pe unul care...", "biserica este doar...", nu aduc absolut nicio contribuție.

Comentariile anonime vor fi cel mai probabil șterse, mai ales dacă sunt agresive (de orice parte s-ar poziționa). Pentru mai multe detalii legate de politica noastră privind comentariile, citește aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *