LGBT: Risc mare de HIV, cancer, boli psihice, sinucidere. Universitatea din București cenzurează adevăruri științifice

LGBT: Risc mare de HIV, cancer, boli psihice, sinucidere. Universitatea din București cenzurează adevăruri științifice

|
19/02/2015
|
5 comentarii
|

fatanevazuta

Ieri a avut loc lansarea cărții “Fața nevăzută a homosexualității” în cadrul conferinței “Tulburarea identității de gen și viitorul omenirii”. Inițial lansarea trebuia să aibă loc în Casa de Cultură a Studenților București (CCSB). În final a avut loc în sala de conferințe a unui hotel din apropiere, după ce, în urma unor presiuni, s-a decis interzicerea locației în CCSB.

Asociația ACCEPT declară căa solicitat informații” CCSB cu privire la acest eveniment. Un nevinovat “a solicitat” care, în fapt, este un eufemism pentru “am cerut socoteală despre cum se poate așa ceva”.

Ștefan Mocioacă, directorul CCSB, a declarat că instituția pe care o conduce a decis anularea evenimentului. Adică evenimentul a fost aprobat inițial, s-au făcut presiuni s-au primit ordine de la Ministerul Tineretului și, de frică, au decis anularea evenimentului. Motivația anulării: “organizatorii nu au anunțat instituția despre lansarea de carte din cadrul conferinței”. Dar partea din titlu “Tulburarea identității de gen” ce anume exact i-a lăsat domnului director Ștefan Mocioacă să înțelegă? Care credea dânsul inițial că ar fi subiectul conferinței, gen?

Iată și penibila scuză, după calapod ideologic atât de uzual astăzi în occident:

„Cu toate că respectăm punctele de vedere ale oricărei persoane și încurajăm libertatea de exprimare sub orice forme, atâta vreme cât aceasta este în limitele legii, considerăm că lansarea acestei cărți și promovarea unor astfel de mesaje în cadrul Casei de Cultură a Studenților București contravin principiilor de funcționare ale instituției, activităților desfășurate și Regulamentului Cadru de Organizare și Funcționare al acesteia, precum și politicilor publice în domeniul tineretului adoptate de către Ministerul Tineretului și Sportului, entitate în subordinea căreia se află Casa de Cultură.”

Iată și declarația oficială a Universității din București, după același model de monedă cu două fețe:

“Universitatea din București își reafirmă angajamentul față de diversitatea culturală și de opinie și față de dreptul la liberă exprimare. Universitatea promovează un mediu academic în care drepturile și demnitatea umană ale studenților, ale cadrelor didactice și ale personalului administrativ sunt respectate. În același timp, Universitatea din București sprijină o cultură incluzivă, în care opiniile și drepturile tuturor grupurilor sunt reprezentate în mod echitabil.”

Nu, domnule director, nu stimată conducere a Universității din București, nu aveți niciun fel de respect pentru diversitatea de opinii. Acest tip de declarații lasă să se înțeleagă un singur lucru: frică și conformism ideologic facil.

Cum este posibil ca să îți reafirmi “angajamentul față de diversitatea culturală și de opinie și față de dreptul la liberă exprimare” și, simultan, să cenzurezi un eveniment care exprima o serie de opinii cu privire la o realitate?

Cum se poate ca o instituție academică să interzică lansarea unei cărți cu o bogată bibliografie științifică care atestă incredibilele riscuri la care se expun tinerii homosexuali? Dacă numai această carte ar prezenta aceste realități, s-ar putea spune că este părtinitoare. Dar faptele sunt atestate de studii științifice acesibile oricui: ele arată clar că persoanele gay sunt mult mai predispuse la HIV [1] (datorită numeroaselor relații neprotejate, cu necunoscuți). Jumătate (57% = 500 mii) din populația US diagnosticată cu HIV este gay/bisexuală. Odată infectate cu HIV sunt mult mai predispuse la cancer anal decât persoanele hetero [2]. Apoi riscul de a dezvolta afecțiuni psihice, depresie, anxietate, tentative de și chiar suicid, de pînă la 3-4 ori mai crescut decât în rândul persoanelor non-gay. [3]

Atât de mult iubesc activiștii LGBT diversitatea de opinie că o simplă părere contrară îi ofensează și îi lezează sufletește până în adâncul inimii. Și în loc să pună această sensibilitate pe seama incapacității lor de a accepta și de a tolera alte opinii (doar e dovedit statistic că 40% dintre ei suferă de “mood disorders” [4]), ei aleg să dea vina și să acuze de ură pe ceilalți. De aici obsesia de a inventa termeni care se termină strategic în “fob(ie)”.

Și cum “fobiile” intră toate în spectrul afecțiunilor psihice, într-un fel sau altul, comunitatea LGBT are dreptul să acuze de tulburare psihică, de bigotism, de înapoiere, pe cei care consideră homosexualitatea un păcat, dar în schimb nimeni, sub nicio formă să nu considere că jonglatul de la o zi la alta că genul propriei persoane ar putea fi, de fapt, o tulburare de personalitate. Sau că Sexual Sensation Seeking (o trăsătură de caracter definită ca o nevoie de senzații și experiențe variate, noi și complexe și disponibilitatea de accepta riscuri fizice și sociale pentru a obține aceste experiențe), care conduce la comportament sexual haotic, risc mare de a contacta și de a transmite HIV, ar constitui de fapt o promiscuitate morală.

Fapt este că teoria genului, adică ideea că oamenii pot avea mai mult de două genuri, este un curent cultural. Un curent de opinie, impus prin mecanisme specifice de lobby la nivel politic, prin media, folosit tot arsenalul de tertipuri și argumente emoționale care compun orice manipulare în masă. Universitatea din București s-a făcut astăzi instrumentul unei mișcări de presiune ideologică, un instrument de cenzură și dictatură de opinie. A ales să interzică libera exprimare în spațiile universității și, astfel, să evite prezentarea unor realități negre și extrem de dureroase care afectează milioane de tineri din întrega lume, dar și mii de tineri din România.

Înregistrarea conferinței

Note

[1] “HIV Among Gay and Bisexual Men”
[2] “High incidence of anal cancer among AIDS patients”
[3] “Suicidal ideation and attempt among adolescents reporting “unsure” sexual identity or heterosexual identity plus same-sex attraction or behavior: forgotten groups?”
[4] “Suicide and Suicide Risk in Lesbian, Gay, Bisexual, and Transgender Populations: Review and Recommendations”

Politică comentarii

Siteul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Totuși, de prea multe ori, exprimarea lor se face într-un mod extrem de agresiv, fără coerență, și denotă mai degrabă un patos extrem decât o atitudine rațională.

Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.

Comentarii de tipul "toți preoții sunt niște X", "am văzut eu pe unul care...", "biserica este doar...", nu aduc absolut nicio contribuție.

Comentariile anonime vor fi cel mai probabil șterse, mai ales dacă sunt agresive (de orice parte s-ar poziționa). Pentru mai multe detalii legate de politica noastră privind comentariile, citește aici.

 • SilviuD

  Daca cineva mai avea indoieli in legatura cu “the hidden agenda” a politicului mondial sper ca au fost inlaturate odata cu acest “incident”. Daca un grup de popo… pardon “homosenzuali” doreau sa tina o intrunire (intr-o locatie cu un istoric profund crestin) in legatura cu teoria genului sau pedofilie usoara (ca doar e benefica pentru copii, se stie!) si cineva ar fi interzis desfasurarea respectivului eveniment cred ca asistam la o adevarata revolta. In numele libertatii de exprimare. Aparent libertatea de exprimare este o strada cu un singur sens. Daca doresti sa mergi in sensul respectiv, totul e bine si frumos, daca doresti sa intorci si sa mergi invers esti lovit de toata lumea.
  Pe cat punem pariu ca si cartea va fi retrasa de pe piata si nenumarate ONG-uri dubioase (folosite ca paravan pentru spalare de bani) vor incerca chiar sa actioneze in instanta “tupeul” celor doi de a spune lucrurilor pe nume?

 • Bravo lor! pentru ca nu leaga de ei si institutia lor oameni cu tendinte homofobe

  “Pe cat punem pariu ca si cartea va fi retrasa de pe piata”
  Rugaciunile sa iti fie ascultate.

 • Nea Makri

  Asta e politica la nivel mondial. Dictatura minoritatiilor asupra majoritatii. Se tine cont doar de parerea si de drepturile unei minotitati demonizate, bolnave de atata pacat in dispretul unei imense majoritati de oameni inca normali. ZIc “inca”, fiindca asa cum scrie si in Apocalipsa, in vremurile din urma vor innebuni oamenii, iar cei care n-au innebunit vor fi socotiti nebuni de ceilalti. ASta se intampla acum. Incet incet vom ajunge sa socotim ca acest flagel numit homosexualitate e ceva sanatos si moral.
  As pune o intrebare. Daca ar fi ca intreaga populatie a globului sa fie homosexuala in cat timp ar disparea omenirea? Va raspund tot eu: in 2 generatii, cea de acum si cea a copiilor infiati de homosexuali. Si gata. Traiasca diversitatea clamata de degeneratii astia si de coruptii morali care conduc lumea.

 • daniela

  Problema cu genul este o confuzie lingvistica pe care cei foaaarte confuzi 🙂 au speculat o din plin ca na cum sa traga foc la oala lor
  in morfologie ramura a gramaticii exista trei genuri masculin feminin si neutru
  in anatomie exista DOUA SEXE FEMEIESC SI BARBATESC

 • George M.

  De la inceput vreau sa declar ca nu-mi plac homosexualii. Nu-mi plac, asta e. Chestie de gust. Dar nu am nimic impotriva lor atat timp cat nu-si manifesta in mod ostentativ deviatiile lor sexuale. Sunt cu totul impotriva “spectacolelor” oferite de acestia prin demonstratiile pe care le fac pe strazi. Acele parade extrem de colorate si zgomotoase nu sunt de loc in regula.

  Dar trebuie sa se intelega si faptul ca in marea lor majoritate homosexualii nu au ales de buna voie sa fie atrasi d.p.d.v. sexual de persoane de acelasi sex cu ei. Homosexualitatea are natura genetica, nu se invata. Si nici nu poti sa te faci ca esti heterosexual daca tie-ti plac persoanele de acelasi sex cu tine. Poti sa-ti stapanesti pornirile si poti trai o viata intreaga la fel ca un calugar, care teoretic nu mai intretine raporturi sexuale dupa ce a renuntat la viata laica. Spun “teoretic” pentru ca sunt multe cazuri in care calugarii au facut adevarate orgii .. dar nu despre asta se discuta aici. Deci, e clar ca homosexualii nu-si pot schimba gusturile si preferintele sexuale. Lucrul asta, ca de altfel multe alte lucruri, nu poate fi acceptat de catre biserica pentru ca ea functioneaza ca o locomotiva pe calea ferata, adica trebuie sa se tina neaparat de scripturi. Si e normal ca biserica, conservatoare prin insasi esenta ei, sa se opuna, cum de altfel a facut-o milenii la rand, oricaror idei si descoperiri inovatoare.

  Nu spun, inca o data repet, ca homosexualitatea e ceva normal, dar atat timp cat ei nu deranjeaza prin comportamentul lor pe cei din jur, trebuiesc tolerati. Biserica intotdeauna s-a temut si a respins orice schimbare, orice lucru nou, uneori pe buna dreptate, dar de cele mai multe ori gresind prin aceasta respingere. Si aceasta teama de nou este justificata, pentru ca biserica nu este altceva decat un instrument de control al unor populatii. Si e normal ca ea sa se lupte pentru pastrarea acestui control. Ganditi-va ce s-ar intampla cu zecile de mii de preoti si personal auxiliar din cadrul bisericilor daca, sa presupunem ca peste noapte, intreaga populatie a Romaniei s-ar lumina si ar renunta definitiv la serviciile bisericii.
  Astazi asistam in Romania la o lupta intre biserica ortodoxa si celelate confesiuni tot cu origini crestine, lupta pentru adepti. Mizele au fost si sunt in continuare foarte mari: averi (proprietati, sume de bani), influenta politica, informatii culese de la enoriasi si multe, multe alte beneficii.

  Este extrem de previzibil, datorita exploziei informationale la care asistam in zilele de azi, ca intr-un viitor nu prea indepartat, religiile sa devina doar exponate de muzeu, sau curiozitati de natura istorica.