ÎPS Teodosie: „Nimeni nu se contaminează, chiar dacă s-a împărtăşit unul bolnav”

ÎPS Teodosie: „Nimeni nu se contaminează, chiar dacă s-a împărtăşit unul bolnav”

|
22/11/2021
|
0 comentarii
|

„Cum era moda să ne împărtăşim cu mai multe linguriţe! Doamne fereşte! Este mare păcat! Eu, un preot, dacă-l prind, nu-l mai las să slujească, pentru că e semn de necredinţă”, a spus ieri ÎPS Teodosie, la predica de la mănăstirea Colilia, comuna Cogealac.

Arhiepiscopul Tomisului a fost acuzat în pandemie de faptul că împărtășește credincioșii cu o singură linguriță dar justiția a dat dreptate arhiepiscopiei. De asemenea Patriarhia a confirmat, în acord cu toate bisericile ortodoxe, practica liturgică milenară.

În aceeași predică părintele arhiepiscop a vorbit despre experiența sa și a altor preoți care se împărtășesc mii de oameni cu aceeaşi linguriţă, care se împărtășesc chiar în spitale, iar „nimeni nu se contaminează, chiar dacă s-a împărtăşit unul bolnav”.

ÎPS Teodosie a amintit despre un strălucit om de ştiinţă de la NASA, în prezent monah la Athos, care a folosit aparatura cea mai rafinată. „Nu a găsit nimic. În altar, foarte puţini. În biserică, ceva mai mulţi. Dar afară, mulţime de microbi…

Este bună ştiinţa, că e de la Dumnezeu. Prin ştiinţă, noi ne îmbrăcăm, ştim să facem haine, prin ştiinţă facem şi medicamente, dar mai mare medicament şi mai de folos ca Sfânta Împărtăşanie nu este niciunul.

Şi eu am fost întrebat: Nu vă temeţi că veţi îmbolnăvi? Nu mă tem, pentru că slujesc zilnic şi cât voi trăi, aşa voi face! Că e boală, că nu e boală, mai mare bucurie, ca ierarh, ca să slujesc, nu este alta!”, a mai spus părintele arhiepiscop.

După slujba de duminică a acordat diplome de recunoştinţă celor care au donat pentru ridicarea mănăstirii Colilia, principalul ctitor fiind George Becali, de asemenea Teia Sponte şi directorul unei companii de energie electrică.

Mănăstirea de maici Colilia s-a ridicat în mijlocul Dobrogei începând cu anul 2007, fiind inițial o biserica evanghelică ridicată pentru germanii ce au locuit într-un sat de aici.

După plecarea acestora locașul de cult era complet ruinat. O obște de maici iubitoare de liniște și rugăciune a venit aici și a dat naștere unui nou așezământ monahal.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: