Închisoarea din Aiud: cum l-a salvat Valeriu Gafencu pe părintele Boldeanu

Închisoarea din Aiud: cum l-a salvat Valeriu Gafencu pe părintele Boldeanu

|
17/02/2021
|
0 comentarii
|

În anul 1991 eram la Paris cu familia. Mi-am luat soţia şi ne-am dus la biserica românească. Oficia un preot necunoscut şi am aflat că părintele Boldeanu, paralizat, era în apartamentul personal. Soţia a rămas la slujbă, iar eu m-am dus să-l văd.

L-am găsit lucrând la birou, aşezat într-un cărucior de invalid. Nu prea ne cunoşteam, căci la Focşani abia venisem, dar şi-a amintit că l-a înmormântat pe tata…

După amiază am venit cu soţia, s-a bucurat mult şi, într-o frază, ne-a spus un roman: într-o iarnă geroasă a fost transferat la închisoarea Aiud şi era numai în cămaşă şi pantaloni; era aproape îngheţat când l-a întâlnit pe Valeriu Gafencu care, fără nici o vorbă, a dezbrăcat bundiţa lui blănită şi l-a îmbrăcat pe părintele Boldeanu salvându-l de la moarte, după cum ne-a relatat dumnealui. Am spus destul? Am spus tot.

Ing Mihai Colgiu despre Valeriu Gafencu – „Sfântul închisorilor din România”

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: