Sari la conținut
Prima pagină » În curând un film despre viața Sfântului Nectarie

În curând un film despre viața Sfântului Nectarie

În curând vom putea viziona un film despre viața Sfântului Nectarie, producție realizată în Grecia cu o distribuție internațională.

Pentru cei care nu cunosc viața Sfântului Nectarie, acesta a pornit pe calea misiunii creștine ca profesor de religie, la douăzeci de ani, în insula Hios.

Mai târziu acesta intră într-o mănăstire ca ucenic iar când devine călugăr primește numele de Nectarie. Părintele Nectarie ajunge ulterior monah misionar în Egipt, unde patriarhul Sofronie îl va hirotoni preot pentru o comunitate creștină din Libia.

Mai mulţi ani părintele Nectarie a predicat la biserica Sfântul Nicolae din Cairo, capitala Egiptului, slujind Sfânta Liturghie și predicând Evanghelia celor ce îl căutau pe Hristos în nordul Africii. Mulți credincioși îl căutau pentru cuvântul său, dar și pentru răbdarea şi blândețea sa.

După moartea sa, foarte mulți oameni au primit ajutor astfel că părintele Nectarie a fost canonizat și numit „taumaturg”, pentru ajutorul dat persoanelor bolnave.

Viața Sfântului Nectarie are urcușuri și coborâșuri, părintele ajută mulți oameni și îi pune pe calea spre Hristos dar are și momente grele, când ajunge să fie prigonit.

Ideea unui film aparține regizoarei Yelena Popovici. În urmă cu o săptămână chiar a fost filmată o scenă care urmează traseul biogrfic al părintelui, la Spitalul Dromokaiteio din Atena. Este vorba despre o scenă în care un bolnav internat în același salon cu Sfântul Nectarie, după mutarea sfântului la cele veșnice, se vindecă atingând cu credință haina celui ce fusese vecin de suferință în salon.

Actorul care joacă rolul bolnavului este Mickey Rourke, un cunoscut actor american. La finalul interviului filmat, regizoarea Yelena Popovici i-a dăruit o icoană a Maicii Domnului. „Mă voi ruga toată viața înaintea ei”, au fost cuvintele lui Mickey Rourke.

Numele peliculei va fi „Man of God” / „Omul lui Dumnezeu”.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Edi Dumitrache