Franța: Biserică ortodoxă nouă în Nancy

Franța: Biserică ortodoxă nouă în Nancy

|
06/05/2022
|
0 comentarii
|

„Ortodocşii români şi francezi din Nancy, păstoriți de părintele Ioan Toader, alături de care se află dna preoteasă Claire, sunt în curs de a realiza o minune: transformarea unui fost spațiu de spital (în trecut fostă mănăstire catolică şi bolniță pentru prostituate) în biserică ortodoxă şi spațiu cultural” a anunțat părintele Răzvan Ionescu, preot român în Paris.

Până acum creștinii ortodocși români din Nancy participau la slujbele religioase într-un spațiu impropriu, de fapt o fostă bucătărie reamenajată. Noul spațiu ce a fost cumpărat de comunitate are „frumusețea unui spațiu mai mare, configurat dupã normele eclesiale” a scris părintele Răzvan. „O minune în curs … da, în Franța apar bisericii ortodoxe!”.

La Clermont-Ferrand sau în La Courneuve – Paris au fost sfințite biserici ortodoxe românești prin convertirea unor foste spații religioase. Mai multe sute de parohii ortodoxe românești au fost deschise în vestul Europei, o adevărată misiune creștin ortodoxă.

Ar putea fi o imagine cu interior
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană
Ar putea fi o imagine cu în aer liberAr putea fi o imagine cu interior

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: