Franța: Nouă biserică cu hramul Sfântul Ștefan cel Mare

frantaortodoxa

Franța: Nouă biserică cu hramul Sfântul Ștefan cel Mare

|
09/07/2019
|
0 comentarii
|

În timp ce locașurile de cult din Occident sunt închise și chiar demolate, diaspora românească ridică în fiecare an noi biserici, rod al rugăciunii și comunității euharistice ce îi țin uniți pe o parte dintre români. În localitatea Montreuil din Île de France a fost sfințită la începutul acestei luni fundația pentru un altar creștin cu hramul Sfântului Ștefan cel Mare.

„Construcția din piatră ce se va săvârși nu este altceva decât un veșmânt care să îmbrace Biserica Vie, care sunteți dumneavoastră, credincioșii, având credința moștenită de la Sfinții Apostoli, care au primit dreapta credință de la Însuși Mântuitorul Iisus Hristos”, a spus Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale, conform agenției Basilica.

La sfințire au venit și primarul localității Montreuil, dl. Patrice Bessac și reprezentanți Ambasadelor României și Republicii Moldova la Paris.

În Franța locuiesc aproximativ 500.000 de români și funcționează mai multe parohii și mănăstiri ortodoxe românești. Alături de biserică, pe terenul de 1056 mp achiziţionat de parohie, va fi construit şi un centru cultural creștin. Părintele Valeriu Jornea este parohul comunității românești din Montreuil.

Politică comentarii

Siteul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Totuși, de prea multe ori, exprimarea lor se face într-un mod extrem de agresiv, fără coerență, și denotă mai degrabă un patos extrem decât o atitudine rațională.

Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.

Comentarii de tipul "toți preoții sunt niște X", "am văzut eu pe unul care...", "biserica este doar...", nu aduc absolut nicio contribuție.

Comentariile anonime vor fi cel mai probabil șterse, mai ales dacă sunt agresive (de orice parte s-ar poziționa). Pentru mai multe detalii legate de politica noastră privind comentariile, citește aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *