Sari la conținut
Prima pagină » Franța: Nouă biserică cu hramul Sfântul Ștefan cel Mare

Franța: Nouă biserică cu hramul Sfântul Ștefan cel Mare

În timp ce locașurile de cult din Occident sunt închise și chiar demolate, diaspora românească ridică în fiecare an noi biserici, rod al rugăciunii și comunității euharistice ce îi țin uniți pe o parte dintre români. În localitatea Montreuil din Île de France a fost sfințită la începutul acestei luni fundația pentru un altar creștin cu hramul Sfântului Ștefan cel Mare.

„Construcția din piatră ce se va săvârși nu este altceva decât un veșmânt care să îmbrace Biserica Vie, care sunteți dumneavoastră, credincioșii, având credința moștenită de la Sfinții Apostoli, care au primit dreapta credință de la Însuși Mântuitorul Iisus Hristos”, a spus Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale, conform agenției Basilica.

La sfințire au venit și primarul localității Montreuil, dl. Patrice Bessac și reprezentanți Ambasadelor României și Republicii Moldova la Paris.

În Franța locuiesc aproximativ 500.000 de români și funcționează mai multe parohii și mănăstiri ortodoxe românești. Alături de biserică, pe terenul de 1056 mp achiziţionat de parohie, va fi construit şi un centru cultural creștin. Părintele Valeriu Jornea este parohul comunității românești din Montreuil.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii