După ce și-a pierdut contractul, rugbistul Israel Folau ajutat cu 100.000 $ de către comunitatea creștină din Australia

folau1

După ce și-a pierdut contractul, rugbistul Israel Folau ajutat cu 100.000 $ de către comunitatea creștină din Australia

|
26/06/2019
|
0 comentarii
|

Comunitatea creștină australiană sprijină rugbistul Israel Folau cu o donație de 100.000 de dolari după ce acesta a pierdut contractul său cu Rugby Australia din cauza convingerilor sale creștine. Mai mult, o campanie prin care se strângeau bani pentru demersuri legale legate de libertatea sa religioasă a fost oprită site-ul ce o găzduia..

„În numele lobby-ului creștin australian, am vorbit cu Israel Folau pentru a-i spune că ACL va da 100.000 de dolari pentru apărarea sa legală, pentru că are dreptate și stabilește un precedent juridic important”, a declarat Martyn Iles, coordonatorul unei comunități grass-roots cu peste 135.000 de membri, a declarat conform Christian Post. „De asemenea, ne-am oferit să găzduim o strângere de fonduri pe site-ul nostru”.

Sprijinul vine după ce platforma GoFundMe a oprit, pe criterii de corectitudine politică, campania de strângere de fonduri pentru apărarea jucătorului de rugby, deși aceasta ajunsese în doar o săptămână la 500.000 de dolari,  conform BBC.

Folau, cel mai popular jucător de rugby din Australia și creștin practicant, a fost ținta unei campanii media de boicot după ce a fost acuzat de încălcarea codului de conduită prin postarea unor mesaje biblice pe social media în care a spus că cei ce nu se îndepărtează de păcat vor ajunge în iad. Israel Folau a parafrazat în postarea respectivă cuvintele din epistolele Sfântului Pavel către creștinii din Corint:  „Nu ştiţi, oare, că nedrepţii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă amăgiţi: Nici desfrânaţii, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiţii, nici furii, nici lacomii, nici beţivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu” (Prima epistolă către biserica din Corint, capitolul 6, 9-10).

„Cred că încetarea contractului meu este ilegală, motiv pentru care am inițiat proceduri legale împotriva Rugby Australia și Rugby NSW”, a declarat Folau în apelul său pentru ajutor.

Rugby Australia vor merge până la Înalta Curte din Australia și procesul este probabil să dureze mai mulți ani. Familia rugbistului deja a cheltuit 100.000 de dolari în proces și campania de susținere a demersurilor juridice a fost binevenită.

În ultima sa postare pe Instagram acesta a scris duminică: „Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu.” (1 Corinteni 1:18).

Politică comentarii

Siteul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Totuși, de prea multe ori, exprimarea lor se face într-un mod extrem de agresiv, fără coerență, și denotă mai degrabă un patos extrem decât o atitudine rațională.

Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.

Comentarii de tipul "toți preoții sunt niște X", "am văzut eu pe unul care...", "biserica este doar...", nu aduc absolut nicio contribuție.

Comentariile anonime vor fi cel mai probabil șterse, mai ales dacă sunt agresive (de orice parte s-ar poziționa). Pentru mai multe detalii legate de politica noastră privind comentariile, citește aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *