Viața creștinilor este mai puțin importantă?

Viața creștinilor este mai puțin importantă?

|
20/03/2019
|
0 comentarii
|

Vinerea trecută, în orașul Christchurch (Noua Zeelandă), două moschei au fost atacate de un terorist echipat cu arme de foc,  50 de persoane fiind ucise. Un masacru ce merită respingerea noastră, a tuturor.

Din păcate însă dacă la nivel de mass-media acest eveniment a fost acoperit foarte bine, nu același lucru îl putem spune despre evenimente referitoare la creștini, și ne gândim la persecuțiile celor din Siria, Irak, India sau Nigeria. Există un dublu standard al presei în ceea ce privește islamofobia și creștinofobia iar aceasta se vede cel mai bine în reacțiile la aceste atacuri teroriste.

Față de acoperirea exemplară pe toate canalele media a evenimentului nefericit din Noua Zeelandă, avem prezentarea atacului din Kenia. Mobilul terorist anticreștin al acelui masacru a fost deghizat de mulți politicieni și de mass-media. La 2 aprilie 2015, teroriștii islamici au atacat Universitatea din Garibas în Kenya, omorând 148 creștini. Teroriștii îl căutau prin sălile de curs pe studenții creștini să-i omoare prin împușcare sau decapitare.

În Parlamentul European, partidele de stânga au încercat să elimine orice referire la creștini în moțiunea de condamnare a masacrului. Ziare ca The Guardian sau El Pais nu au făcut apel împotriva creștinofobiei (cum se referă acum la islamofobie ca flagel ce atacă democrațiile), deși aceasta a fost în mod clar motivația acelor teroriști atunci când a condus la selectarea și uciderea cu cruzime a victimelor lor. Nici nu au existat recursuri politice și mediatice împotriva creștinofobiei în fața genocidului a mii de creștini din Nigeria, care se desfășoară însoțit de o tăcere uimitoare în presa din Occident. De ce acest standard dublu? 3 din 4 persecuții din întreaga lume au loc împotriva creștinilor. Viața creștinilor este mai puțin importantă decât cea a altor ființe umane? Unde este limita aversiunii politicienilor și a mass-mediei împotriva creștinismului?

Politică comentarii

Siteul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Totuși, de prea multe ori, exprimarea lor se face într-un mod extrem de agresiv, fără coerență, și denotă mai degrabă un patos extrem decât o atitudine rațională.

Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.

Comentarii de tipul "toți preoții sunt niște X", "am văzut eu pe unul care...", "biserica este doar...", nu aduc absolut nicio contribuție.

Comentariile anonime vor fi cel mai probabil șterse, mai ales dacă sunt agresive (de orice parte s-ar poziționa). Pentru mai multe detalii legate de politica noastră privind comentariile, citește aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *