De ce "Averea Bisericii"?

De ce “Averea Bisericii”?

|
30/11/2013
|
0 comentarii
|

Considerăm că discuțiile legate de rolul Bisericii Ortodoxe, și nu numai, în societatea romînească sunt cel mai adesea caracterizate de lipsa obiectivității. De o minimă decență a înțelegerii și acceptării unui rol complex al Bisericii în viața credincioșilor, cu multe variabile și imposibil de surprins de tușele groase ale presei de scandal.

Considerăm că este timpul, așa cum a fost întotdeauna, de a ridica și menține toată această discuție la nivelul unei conviețuiri civilizate și al respectului reciproc. Al respectului diversității religioase, de opinie, de interese.

Înțelegerea rolului Bisericii nu se poate face fără o bună cunoaștere a istoriei ei, a structurii și mecanismelor sale specifice, a dinamicii spirituale și sociale pe care Biserica o crează în comunitățile de credincioși. La fel cum comunitățile de credincioși determină o specificitate a manifestării Bisericii în societate, prin specificul cultural și anatomia socială a locului în care Biserica este prezentă.

Politică comentarii

Siteul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Totuși, de prea multe ori, exprimarea lor se face într-un mod extrem de agresiv, fără coerență, și denotă mai degrabă un patos extrem decât o atitudine rațională.

Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.

Comentarii de tipul "toți preoții sunt niște X", "am văzut eu pe unul care...", "biserica este doar...", nu aduc absolut nicio contribuție.

Comentariile anonime vor fi cel mai probabil șterse, mai ales dacă sunt agresive (de orice parte s-ar poziționa). Pentru mai multe detalii legate de politica noastră privind comentariile, citește aici.