Daniel Buzdugan: „Spovedania aduce lumina în suflet, alungă presiunea greșelilor sau eșecurilor noastre”

Daniel Buzdugan: „Spovedania aduce lumina în suflet, alungă presiunea greșelilor sau eșecurilor noastre”

|
02/05/2022
|
0 comentarii
|

Daniel Buzdugan a comparat valoarea spovedaniei cu nevoia de detoxifiere pe care o are organismul, respectiv sistemul său limfatic: „Îmi povestea un medic despre importanța esențială a mișcării: prin mișcare sistemul limfatic preia toate deșeurile și le aruncă afară, păstrând astfel „curăţenia“ în organism şi prevenind instalarea bolilor.

Imaginați-vă ce-ar fi dacă nu am face mișcare suficientă mult timp: s-ar aduna multă mizerie în noi exact ca într-o găletușă, cu care am spăla pe jos prin casă, dar apa ar rămâne neschimbată, neînlocuită cu altă apă curată. Dezastru! Dar are ce se întâmplă cu toate murdăriile care se adună în sufletele noastre?!… Le lăsăm acolo să putrezească, să ne macine gândurile și starea de pace, ani și ani la rând, nefăcând nimic cu ele.

Asta este o explicație simplă, profană, dată de mine… Să readucem lumina într-unul din cele mai adânci colțuri ale ființei noastre : SUFLETUL.

Spovedania nu este o obligație! Numai noi oamenii introducem obligații. Dumnezeu în smerenia sa imensă ne lasă liberi, să îl alegem sau să nu-l alegem.”

Omul de radio a vorbit despre greutatea pe care o simțim față de aceasta, din cauza confruntării cu eșecul, greșeala noastră, păcatul, deși această confruntare ar fi benefică cât mai devreme: „Noi evităm spovedania, pentru că ne este greu și ne rușinăm să ne confruntăm cu chipul nostru urâțit de păcatele, greșelile sau eșecurile noastre. Mai devreme sau mai târziu presiunea acestor murdării sufletești va fi greu de suportat și va face multe distrugeri în interiorul minților noastre.”

Daniel Buzdugan și-a mărturisit bucuria de a participa la Sfânta Liturghie, după ce s-au împărtășit cei doi copiii ai săi Luca și Maria: „Sfânta Împărtăşanie, medicamentul nemuririi. Mulțumim, Doamne! Paște fericit tuturor!”

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: