Daniel Buzdugan: „Oare ce instituție din România mai dă de mâncare gratis celor care le trec pragul?”

Daniel Buzdugan: „Oare ce instituție din România mai dă de mâncare gratis celor care le trec pragul?”

|
03/03/2020
|
0 comentarii
|

Daniel Buzdugan a povestit pe pagina sa de Facebook ultimul pelerinaj pe care l-a făcut duminica trecută la mănăstirea Sfânta Cruce din Dobrogea:

„Acum un an, într o seara de sâmbătă, uitându-mă pe YouTube la o emisiune a Eugeniei Vodă l-am descoperit pe părintele Ilarion Dan, iar a doua zi eram deja acolo, la slujba de duminică, la Mănăstirea Sf Cruce Izvorul Tămăduiri, de lângă Hârșova, județul Constanța.

Ieromonahul Ilarion Dan este duhovnicul Mănăstirii de maici „Izvorul Tămăduirii” din localitatea Crucea, județul Constanța. Părintele Ilarion a intrat în monahism în 2008, la îndemnul Părintelui Arsenie Papacioc, duhovnicul său.

Înainte de a intra în monahism, părintele a fost director de bancă. Ion Dan a condus filialele constănţene ale Bancorex, Banca Turco-Română, OTP Bank până în 2007. A fost căsătorit, soția plecând în lumea celor drepți , dar înainte l-a sfătuit și l-a binecuvântat pe soțul ei să ia calea călugăriei.

Azi am ajuns iarăși în acest loc, în duminica izgonirii lui Adam din Rai. După Sfânta Liturghie am mers la trapeza mănăstirii unde am mâncat alături de peste o sută de suflete. Mâ întreb oare ce instituție din România mai dă de mâncare gratis celor care le trec pragul? În mănăstirile ortodoxe oricine poate mânca gratis. Dar totuși pentru ca să plătim cumva mâncarea primită, Luca al meu a spălat de plăcere, vase la bucătărie 🙂 Multumim din suflet Maicii starețe Teodora ( ieșeancă de origine) pentru vorbele frumoase și pentru bucatele alese!”

Nu este prima dată când Daniel Buzdugan este pelerin, acesta mergând anul trecut împreună cu colegul său Mihai Morar de la radio Zu la mănăstirile Muntelui Athos.

Într-un comentariu de răspuns pentru cele 2.000 de reacții pozitive la mărturia pelerinajului său, Daniel Buzdugan a spus simplu: „sunt un păcătos, dar încerc sa mă apropii de Dumnezeu”.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: