Sari la conținut
Prima pagină » Daniel Buzdugan: „Datoria principală a unui părinte este să-l pună pe Hristos în inima copilului său!”

Daniel Buzdugan: „Datoria principală a unui părinte este să-l pună pe Hristos în inima copilului său!”

„Datoria principală a unui părinte este să-l pună pe HRISTOS în inima copilului său, iar cea mai mare împlinire a unui creștin este aceea de a primi Împărtășania cu trupul și sângele lui Hristos!”

Aceasta este mărturia publică a omului de radio Daniel Buzdugan, care a încercat să descrie cum înțelege menirea părintelui creștin.

„Taina Sfintei Împărtăşanii a fost întemeiată de Hristos la Cina cea de Taină, în Joia Mare, când, mâncând cu ucenicii Săi, a luat pâinea, a binecuvântat-o, a frânt-o şi a dat-o lor, zicând ,,Luaţi, mâncaţi, acesta este trupul Meu.” Apoi, luând paharul şi mulţumind, le-a dat, zicând: „Beţi dintru acesta toţi, acesta este sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru mulţi se varsă spre iertarea păcatelor”

Sfânta Împărtăşanie se dă oamenilor drepcredincioşi spre iertarea păcatelor şi spre înnoirea vieţii lor duhovniceşti. Nimeni nu se poate mântui fără aceste patru Sfinte Taine: Botezul, Mirungerea, Spovedania şi Sfânta Împărtăşanie” a explicat Daniel Buzdugan.

El a spus că și-ar dori ca mai multe familii să se întâlnească duminica în comuniunea cu Hristos din momentul împărtășirii: „Nu e nimic mai trist decât ca la sfârșitul Sfintei Liturghii, când preotul ieșind în fața ușilor împărătești cu sfântul potir în mână rostind: „Cu frică de Dumnezeu, cu credință și cu dragoste, apropiați-vă!” – să nu vină nimeni ori poate doar 4 persoane din care 3 sunt copii.”

Daniel Buzdugan are un duhovnic și merge adeseori la spovedanie, ceea ce îi aduce așezare și liniște sufletească. El a lansat un îndemn, o chemare, ca oamenii „să se spovedească, să-și mărturiseasă fără jenă păcatele în fața duhovnicului, care a auzit multe , unele poate și mai mari decât păcatele noastre. Este simplu să răstorni clepsidra cu păcate, iar apoi sentimentul de liniște sufletească este copleșitor!”

„Eu sunt pâinea cea vie care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci. Iar pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este trupul Meu” (Ioan 6, 51)

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii