Dan Negru: „Iisus a intrat duminică în Ierusalim, aplaudat de oameni care se vor bucura de răstignirea lui”

Dan Negru: „Iisus a intrat duminică în Ierusalim, aplaudat de oameni care se vor bucura de răstignirea lui”

|
18/04/2022
|
0 comentarii
|

Dan Negru se află în pelerinaj la mănăstirile din Muntele Athos și a scris câteva gânduri despre Sărbătoarea Floriilor, când Iisus a intrat în Ierusalimul iar populația cetății i-a ieșit în întâmpinare.

„Mi s-a întâmplat ca unii care mă felicitau și mă aplaudau duminica să mă răstignească vinerea. Aceiași oameni. Ați pățit-o, nu? Despre asta e sărbătoarea de azi ! Iisus a intrat duminică in Ierusalim aplaudat de aceiași oameni care vineri se vor bucura de răstignirea lui. Am trăit lecția asta.

Iisus a intrat in Ierusalim călare pe un măgar. Îmi place măgarul, chiar dacă azi îl „miștocărim”. Măgarul cară poveri, e smerit, e răbdător, e gălăgios dar și tăcut. M-am regăsit de multe ori în caracterul măgarului, partenerul lui Iisus! El a fost singurul care n-a știut pe cine a cărat în spate în duminica Floriilor…

E o poezie frumoasă, „Jalea măgarului” în care măgarul afla ce partener de seamă a avut la intrarea in Ierusalim: De ce nu mi-ați spus, de ce nu mi-ați spus că pe spatele meu călărea chiar Iisus, ce lin, ce frumos l-aș fi dus… Sărbătoare luminată!”, a încheiat prezentatorul TV

Dan Negru a mărturisit adeseori folosul sufletesc al pelerinajelor. El spunea despre pelerinajul la Cuvioasa Parascheva că este o călătorie „care îi dublează bucuriile și înjumătățește necazurile”, „revelionul mulțumirilor mele e mereu pe 13 octombrie!”

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: