Cupolele aurii ale Catedralei Naţionale nu conțin aur

Catedrala

Cupolele aurii ale Catedralei Naţionale nu conțin aur

|
29/05/2019
|
0 comentarii
|

Mai mult de jumătate dintre cupolele care acoperă turlele Catedralei Naţionale au fost învelite. Schelele care au facilitat executarea lucrărilor au fost îndepărtate, iar în prezent cupolele pot fi observate cu uşurinţă de la distanţe mai mari.

Deşi învelitorile care acoperă cupolele au culoarea galbenă, materialul din care sunt confecţionate nu are aur în componenţa sa.

Învelitorile sunt fabricate din tablă aurie formată dintr-un aliaj care conţine 90% cupru, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica Ing. Vlad Florin Popescu de la Catedrala Naţională. Structura de rezistenţă a Catedralei Naţionale va fi finalizată în scurt timp. În luna mai a acestui an a fost turnată cupola de beton ce va acoperi Turla Pantocrator.

Actualmente, se montează structura metalică a şarpantei care va acoperi această turlă centrală, iar patru dintre turle au fost complet finalizate. Şarpanta este scheletul de metal ce susține învelitoarea acoperișului și permite realizarea formei acestuia.

Politică comentarii

Siteul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Totuși, de prea multe ori, exprimarea lor se face într-un mod extrem de agresiv, fără coerență, și denotă mai degrabă un patos extrem decât o atitudine rațională.

Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.

Comentarii de tipul "toți preoții sunt niște X", "am văzut eu pe unul care...", "biserica este doar...", nu aduc absolut nicio contribuție.

Comentariile anonime vor fi cel mai probabil șterse, mai ales dacă sunt agresive (de orice parte s-ar poziționa). Pentru mai multe detalii legate de politica noastră privind comentariile, citește aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *