Cinci persoane, inclusiv un preot și doi fii ai săi, uciși în atacul bisericii din Burkina Faso

Cinci persoane, inclusiv un preot și doi fii ai săi, uciși în atacul bisericii din Burkina Faso

|
29/04/2019
|
0 comentarii
|

Cinci persoane, inclusiv un preot, au murit într-un atac terorist asupra unei biserici din Burkina Faso, a declarat luni surse de securitate și surse locale.

Atacul a avut loc la biserica din Silgadji, provincia Soum. Preotul Pierre Ouedraogo și doi dintre fiii lui au fost uciși în atac. Alte două persoane au fost raportate dispărute.

„Atacatorii au venit pe motociclete, au tras în aer înainte de trage înspre membrii comunității. Atacul s-a petrecut în jurul orei 13:00, când credincioșii părăsiseră biserica la sfârșitul slujbei”, a declarat un creștin care nu a dorit să fie identificat, conform AFP.

Burkina Faso este o țară din vestul Africii, fostă colonie franceză, cu o populație de 15 milioane de locuitori dintre care 61% musulmani, 23% creștini și 7% animiști. În ultimii ani populația a suferit din cauza atacurilor tot mai frecvente și mai grave atribuite grupurilor Ansarul Islam și Grupul pentru sprijinirea islamului și musulmanilor (GSIM)  care au legături cu statul islamic din Irak și Levant (ISIL sau ISIS ).

Organizația Națiunilor Unite declară că Burkina Faso se confruntă cu o criză umanitară, cu aproape un milion de oameni care au nevoie de ajutor urgent. Violențele intercomunitare și atacurile grupurilor armate au forțat zeci de mii de oameni să își părăsească casele în ultimele luni. Burkina Faso, Nigeria și Mali s-au transformat într-un focar de extremism violent și terorism după ce haosul a înghițit Libia în 2011.

În februarie un preot spaniol a fost ucis într-un raid atribuit grupărilor armate din centrul țării.

Politică comentarii

Siteul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Totuși, de prea multe ori, exprimarea lor se face într-un mod extrem de agresiv, fără coerență, și denotă mai degrabă un patos extrem decât o atitudine rațională.

Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.

Comentarii de tipul "toți preoții sunt niște X", "am văzut eu pe unul care...", "biserica este doar...", nu aduc absolut nicio contribuție.

Comentariile anonime vor fi cel mai probabil șterse, mai ales dacă sunt agresive (de orice parte s-ar poziționa). Pentru mai multe detalii legate de politica noastră privind comentariile, citește aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *