Axios! Noul Patriarh al Serbiei este coordonatorul unui proiect național de terapie antidrog

Axios! Noul Patriarh al Serbiei este coordonatorul unui proiect național de terapie antidrog

|
19/02/2021
|
1 comentariu
|

Pe 20 noiembrie anul trecut, trecea la Domnul Patriarhul Serbiei Irineu. Astăzi a fost ales noul Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Serbia, Mitropolitul Porfirie de Zagreb și Ljubljana, al 46-lea Patriarh din istoria Serbiei.

Are 60 de ani și, în afară de limba maternă, poate vorbi în greacă, engleză, germană și rusă.

Mi-a atras atenția un pasaj din biografia noului Patriarh al Serbiei:„Mulți călugări tineri sau frați începători l-au urmat la mănăstire. Aceștia au fost anii în care Mănăstirea Kovilj a devenit un centru spiritual pentru mulți tineri: intelectuali, artiști, actori cunoscuți și muzicieni rock, în special din Novi Sad și Belgrad. Aceasta este și perioada de când starețul Porfirie s-a preocupat în mod special de persoanele dependente de droguri.

În acest scop, părintele Porfirie (adică viitorul Patriarh, n.m.) a format, în 2005, o comunitate terapeutică numită „Țara celor vii”, care este recunoscută ca fiind cel mai de succes proiect pentru terapia dependenței de droguri. Sub conducerea Episcopului Porfirie, au fost mai mult de o sută de beneficiari ai unor tabere de terapie de pe întreg cuprinsul Serbiei”.

Un text de părintele Constantin Sturzu

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Un comentariu la “Axios! Noul Patriarh al Serbiei este coordonatorul unui proiect național de terapie antidrog

  1. Hulea Sergiu says:

    Cinste lui!

Leave a Reply

%d bloggers like this: