750 de creștini au fost uciși într-o biserică din Etiopia

750 de creștini au fost uciși într-o biserică din Etiopia

|
24/01/2021
|
0 comentarii
|

Potrivit unui raport al Programului extern european cu Africa , aproximativ 750 de persoane au fost ucise într-un atac asupra unei biserici etiopiene din Aksum.

Atacul a avut loc la Biserica Maryma Tsiyon a Bisericii Etiopiene din Aksum, cunoscută și sub numele de Biserica Maicii Domnului Sion. Acesta este situat în regiunea nordică a Tigray-ului, care găzduiește mii de biserici și mănăstiri, scrie Christian Today. Sute de oameni ascunși în Biserica Maryam Tsiyon au fost scoși și împușcați în piața din față. Numărul persoanelor ucise este raportat la 750.

Statul Tigray este una dintre cele 9 unități administrativ-teritoriale ale Etiopiei, situată în nordul statului, la granița cu Eritreea. Reședința sa este orașul Mek’ele. Din punct de vedere confesional 95,5% din populație este creștin-ortodoxă coptă, 4,1% musulmană și 0,4% catolică. Eritreea este o țară unde creștinii sunt persecutați crunt, pe locul șase în raportul World Watch.

Biserica etiopiană consideră că la Aksum este găzduit Chivotul Legământului iar localnicii cred că atacul a avut legătură cu aceasta. Conform relatărilor organizației masacrul a fost efectuat de trupele federale etiopiene și miliția Amhara.

„Masacrul este despre distrugerea și eliminarea prezenței culturale a Tigray”, a spus Michael Gervers, profesor de istorie la Universitatea din Toronto.

Luptele au izbucnit în Tigray în noiembrie, după ce prim-ministrul a trimis trupe federale, sprijinite de miliție și trupe din Eritreea.

Potrivit Church Times, relatările despre atacul bisericii au venit de la cei care au supraviețuit și au fugit din Aksum, mergând mai mult de 125 de mile până în capitala regională Mekelle.

Conform relatărilor acestora oamenii au fost îngrijorați că biserica va fi jefuită, când au auzit că trupele se apropie, s-au strâns la biserică. Atacurile asupra bisericilor, clerului și credincioșilor bisericii etiopiene au crescut semnificativ din august 2019 și din păcate acestea nu sunt descurajate.

Biserica etiopiană Tewahedo crede că Chivotul a fost ascuns în Aksum de Menelik I, fiul regelui Solomon al Israelului. Biserica Ortodoxă spune că profetul Ieremia a ascuns Chivotul în altă parte, în Muntele Nebo din Iordania, iar locul va rămâne necunoscut până când Dumnezeu își va aduna din nou poporul și va arăta mila Lui. Atunci Domnul va dezvălui aceste lucruri și slava Domnului și norul vor apărea, așa cum s-a arătat în cazul lui Moise, și așa cum Solomon a cerut ca locul să fie consacrat special (2 Mac. 2: 4-8 ).

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: