16.000 litri de sânge recoltați în campania inițiată de Patriarhia Română

16.000 litri de sânge recoltați în campania inițiată de Patriarhia Română

|
17/06/2019
|
0 comentarii
|

Campania „Donează sânge, salvează o viață”, inițiată în urmă cu șase ani de Patriarhia Română, a reușit până în acest an mobilizarea a 30.000 donatori , fiind recoltați aproximativ 16.000 litri de sânge.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de sânge de pe 14 iunie, Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de mulţumire, încurajare şi binecuvântare donatorilor de sânge, informaează agenția Basilica.

Mulțumire, încurajare și binecuvântare donatorilor de sânge!

„Patriarhia Română mulțumește tuturor donatorilor de sânge, care răspund astfel chemării Evangheliei Domnului nostru Iisus Hristos de a deveni mâinile iubirii Lui milostive, unind rugăciunea cu fapta concretă în sprijinirea celor aflați în suferințe”, a spus Părintele Patriarh Daniel.

Un cuvânt de apreciere și mulțumire a fost adresat voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului care au organizat 16 campanii de colectare sânge, cu precădere în centrele de transfuzie  din București şi Ploieşti. Comunitatea voluntarilor de aici au reușit cu ajutorul mai multor sponsori să doneze aparatură medicală pentru centrele de transfuzii din Bucureşti, Ploiești şi Constanţa, în valoare de aproximativ 80.000 euro.

„Ne rugăm lui Dumnezeu să dăruiască sănătate celor bolnavi şi multă binecuvântare celor care donează sânge!”, a spus în încheiere Patriarhul Daniel.

Patriarhia Română a reînnoit apelul său către preoți şi credincioșii creștini pentru donare de sânge, existând o nevoie acută în multe unităţi medicale și intervenții chirurgicale care sunt amânate din cauza lipsei de sânge.

Politică comentarii

Siteul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Totuși, de prea multe ori, exprimarea lor se face într-un mod extrem de agresiv, fără coerență, și denotă mai degrabă un patos extrem decât o atitudine rațională.

Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.

Comentarii de tipul "toți preoții sunt niște X", "am văzut eu pe unul care...", "biserica este doar...", nu aduc absolut nicio contribuție.

Comentariile anonime vor fi cel mai probabil șterse, mai ales dacă sunt agresive (de orice parte s-ar poziționa). Pentru mai multe detalii legate de politica noastră privind comentariile, citește aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *