100 de creștini sunt acuzați anual de blasfemie în Pakistan putând primi pedeapsa capitală

100 de creștini sunt acuzați anual de blasfemie în Pakistan putând primi pedeapsa capitală

|
20/04/2019
|
0 comentarii
|

Aproximativ 100 de creștini sunt deținuți în fiecare an în Pakistan sub acuzația de a încălca legile stricte de blasfemie ale țării. În martie anul curent, 4.000 de persoane au demonstrat pentru a prelungi legea de pedepsire a blasfemiei cu pedeapsa cu moartea.

Cel mai cunoscut caz este cel al mamei creștine Asia Bibi, în vârstă de 55 de ani acum, care a petrecut aproape un deceniu în închisoare, așteptând pedeapsa cu moartea, după ce a fost acuzată de vecinele ei de blasfemie. Anul trecut ea a fost achitată și locuiește într-o casă sigură în orașul Karachi, unde se ascunde de teamă că va fi ucisă de populația islamică a țării.

Guvernul britanic a refuzat anul trecut să ofere azil Asiei Bibi din cauza temerilor că va supăra comunitatea islamică a Marii Britanii, o acțiune criticată ca lașitate. „Marea Britanie a fost îngrijorată de potențialele tulburări în țară, de atacurile asupra ambasadelor și a civililor”, a declarat Wilson Chowdhry, șeful Asociației Creștine Britanice Pakistaneze.

Secretarul britanic de Externe a declarat totuși săptămâna trecută: „Am avut numeroase discuții private cu guvernul pakistanez despre cum putem rezolva această problemă… facem progrese și sper foarte mult că vom avea un rezultat pozitiv.”

În prezent Asia Bibi nu are permis de părăsire a țării. Potrivit cotidianului Daily Mail, soarta lui Bibi rămâne în prezent în mâinile militarilor pakistanezi, care au pus condiția ca ea să nu vorbească rău despre țară. Este, de asemenea, cunoscut faptul că suferă de probleme de sănătate și nu a reușit să aibă acces la asistența medicală necesară.

Politică comentarii

Siteul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Totuși, de prea multe ori, exprimarea lor se face într-un mod extrem de agresiv, fără coerență, și denotă mai degrabă un patos extrem decât o atitudine rațională.

Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.

Comentarii de tipul "toți preoții sunt niște X", "am văzut eu pe unul care...", "biserica este doar...", nu aduc absolut nicio contribuție.

Comentariile anonime vor fi cel mai probabil șterse, mai ales dacă sunt agresive (de orice parte s-ar poziționa). Pentru mai multe detalii legate de politica noastră privind comentariile, citește aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *