1 milion de euro ajutor de la Biserică

1 milion de euro ajutor de la Biserică

|
03/04/2020
|
0 comentarii
|

Prin diferite donații și achiziții biserica ortodoxă a ajutat cu aproximativ un miliona de euro campania împotriva pandemiei de coronavirus.

Ajutorul a venit prin donații de sume către spitalele județene dar și achiziția unor aparate medicale pentru ventilație, pentru testare coronavirus, altă aparatură pentru secțiile de terapie intensivă.

Părintele Patriarh Daniel a donat 10.000 de lei din salariul personal, pentru a fi achiziționate materiale de protecție pentru voluntarii ce duc alimente la bătrâni.

Mai multe mănăstiri de maici au confecționat măști de protecție, lenjerii din bumbac pentru spitale, saci medicali pentru protecție împotriva contaminării.

O mănăstire asigură suplimente de hrană pentru cei de la vama spre Ungaria.

La numărul non-stop 0800.672.027 se poate primi consiliere spirituală și psihologică dar și cereri de ajutor concret.

Platforma de voluntariat fiideajutor.ro a reunit o comunitate de tineri ce s-au implicat în suportul persoanelor vulnerabile.

Spitalul creștin ortodox Providența din Iași a intrat și el în campania împotriva pandemiei.

În mai multe municipii biserica a organizat campanii de donare de sânge.

La Mănăstirea Neamț se află deja a doua serie de persoane în carantină.

La Suceava arhiepiscopia a organizat un grup de sprijin pentru Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” prin care instituții și firme asigură pentru medici, asistente și cei implicați consumabile, cazare, masă, transport și alte necesități.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: